Boek Elvis 69

Schrijf een review

ELVIS 69
by J Tunzi
 

Elvis ’69: A Change Of Habit
 
Een van de beste boeken die meneer Joe Tunzi de afgelopen jaren produceerde was ’68 at 40’; een prachtig boek over de ’68 Comeback Special. Helaas bleek Joe niet bij elke boekrelease in staat om die kwaliteit te handhaven. De afgelopen tijd was er behoorlijk wat kritiek op de recente fotoboeken van Tunzi. Weinig echt nieuw materiaal en redelijk fantasieloos alle foto’s achter elkaar presenteren zonder enige gedachte achter lay-out en begeleidende tekst en/of informatie. Voor mij ligt nu ‘Elvis ‘69’, de nieuwste Tunzi release. En het moet gezegd: met dit boek levert Tunzi een alleraardigst ‘Tunzi’ af.
Het thema ‘1969’ blijkt hot te zijn bij producenten. Elders in het blad treft u een recensie aan van een leuke dvd die het jaar 1969 aan de hand van allerlei beeldmateriaal belicht. Joe doet een dergelijk overzicht op zijn beurt met foto’s. Hoofdmoot van het boek is de laatste, echte speelfilm die Elvis maakte: ‘A Change Of Habit’. De titel van de film kan je letterlijk nemen; er werd gebroken met de gebruikelijke gewoonten voor een Elvis film: zon, wedstrijdje, meisjes, vechtpartijtje, liedje, liefde, einde.
‘A Change Of Habit’ was een aardige poging voor een eigentijdse film met een aantal maatschappij kritische thema’s. Ongebruikelijk voor Elvis maar het sloot wel aan bij hoe Elvis toen in het leven stond gezien nummers als ‘If I Can Dream’ en ‘In The Ghetto’ die hij had opgenomen. Of zoals de drie sterren filmrecensie op pagina 56 beschrijft: “One would hardly expect Elvis Presley to figure in such a story but he portrays a doctor in a ghetto clinic and somehow fits the role quite well…modern social issues are skimmed but meaning is not lost. The whole thing contrives to provide a bit of thought to a large dose of general entertainment”.
Ongetwijfeld bleef er ook na deze film hoop bij Elvis dat serieuze acteerrollen nog zouden volgen maar dat bleek niet meer het geval, afgezien van het aanbod van Barbara Streisand in 1975 om in ‘A Star Is Born’ te spelen. Helaas schoot Colonel Parker dat – geheel tegen de zin van Elvis in – af.
Het boek begint bij de Comeback Special in 1968 en volgt Elvis dan het jaar 1969 door. De opmaak van het boek is goed gedaan – er is duidelijk zorg en aandacht aan besteed - en er valt naast kijken ook genoeg te lezen. Informatieve tekst van de hand van Brenda Nies en een aantal interessante documenten en krantenartikelen/recensies. Er zitten een aantal mooie foto’s in het boek van op en buiten de filmset van ‘A Change Of Habit’ (pagina 50, 52, 53, 57, 59, 64). Er is ook een mooi overzicht van foto’s uit de American Sound Studio’s, van Elvis die Tom Jones ontmoet en als toetje nog een hele serie foto’s van Las Vegas, 1969. Als er ooit een serie foto’s zou zijn die de energie van de concerten uit Las Vegas, 1969 echt zou kunnen weergeven dan zijn het wat mij betreft de foto’s op pagina 82 t/m 86. Wow!
Met ‘Elvis ’69’ is het voor Joe Tunzi ook een ‘Change Of Habit’. Van te makkelijk in elkaar gezette fotoboeken naar meer informatieve boekreleases. Hopelijk kan hij dit kwaliteitsniveau vasthouden en verder uitbouwen bij komende releases om zodoende weer op het niveau van ’68 at 40’ te komen. ‘Elvis ‘69’ staat prima naast ’68 at 40’ in de boekenkast; eindelijk weer eens een goed boek van Tunzi. Ben benieuwd naar zijn volgende ‘Tunzi’. Elvis ’69 sure is fine!
 
Op de extra foto ziet u Elvis tijdens de repeties voor het International Hotel in Vegas, in de RCA Hollywood studio's op 6363 Sunset Boulevard. Deze opname en repetities duurden van 18 tot 23 juli. Hierna ging het verder in Vegas met de repetities. 
€ 37,95 Aantal:

Afbeeldingen

Reviews

Er zijn nog geen reviews voor dit product.